Dødsensfarlig “ecstasy tablet” i omløb

Pills

Der er i øjeblikket en del tabletter i omløb, af typen ‘Superman’. Det er tabletter som sælges under påstanden om, at det er ecstasy. Men tabletterne indeholder også det meget farlige halucinogen, PMMA. Det menes at i alt 22 mennesker døde i 2014, efter at have indtaget denne tablet.

Normalt indeholder ecstasy tabletter, substansen MDMA, men disse ‘Superman’ tabletter, indeholder altså også en stor mængde af stoffet PMMA. PMMA er også et halucinogent stof, men har en meget kraftig virkning på kroppen. Det helt store problem er i sær, at virkningstiden for PMMA, er meget lang. Flere personer meddeler, at der kan gå op i mod en time, før ruseffekten sætter ind. Det øger risikoen for overdosering, da der så ofte tages en tablet mere, fordi rusen udebliver.

De fysiske konsekvenser af overdosering af PMMA, er forhøjet kropstemperatur, kraftig øget hjerterytme og blodtryk, voldsomme angstanfald og rystelser. Kombineret med alkohol, eller dehydrering, er det meget livsfarligt.

Tabletterne er i omløb i England, Holland og Sverige, det er i hvert fald de lande man kender til.

‘Superman’ tabletterne er let genkendelig, da de er stemplet med Supermand logoet, kendt fra tegneserien og filmene:

Superman ecstasy pills PMMA

Man bør holde sig langt væk fra disse dødsensfarlige tabletter, hvis du ser nogen have dem, så informer dem om hvor farlige de er og hvad konsekvenserne kan blive ved indtag.

Artikler om PMMA (‘Superman’)

BBC

The Guardian

Aftonbladet

Sydsvenskan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *