Hvor længe kan hash måles i blodet?

Hvor længe kan hash spores

Flere og flere stiller spørgsmål om hvor længe hash kan måles i blodet. Grunden til de mange spørgsmål, er at politiet tester for hash i trafikken med deres narkotest på spyt.
Hvis den er positiv, bliver der lavet en blodprøve for at “bakke resultatet op”. Politiet har indført nul tolerance i forhold til hash i kroppen, og derfor er der rigtig mange som er i tvivl om hvorvidt de kan køre bil, uden at blive stoppet af politiet og testet positiv for hash.

Hash sporingstid i blod

Flere medier har rapporteret, i forbindelse med politiets narkotest, at hash kan måles i blod i op til 3 uger efter indtag. Dette er stærkt overdrevet! Hash kan ved dagligt misbrug, max spores i op til ca. 7 døgn i blod (kilde). Ved en person som kun har røget én gang, kan hash spores i max ca. 24 timer.

Hvor længe hash kan måles med en hash test, afhænger i høj grad af omfanget af personens misbrug. Jo oftere og i jo længere tid, en person ryger eller spiser hash (i bagværk osv.), jo længere tid kan det spores i både blod, spyt og urin. Grunden er at den aktive substans i hash, nemlig THC, ophober sig i kroppens fedtvæv. Kroppen er generelt længere om at udsondre THC i forhold til mange andre typer af narkotika.

Usikkerhed om politiets spyt narkotest og sporingstider

Jeg har talt med flere personer som hævder at de er blevet testet positiv for hash på politiets spyttest, selvom de ikke har røget i flere uger. Hvis dette er tilfældet, må der være tale om et falsk positivt resultat – altså at testen viser fejl. Hash kan generelt set ikke spores i spyt i mere end op til ca. 34 timer (kilde), hvilket er med en avanceret analyse som kan måle helt ned til 0,5 ng/ml. Med politiets test kan hash kun spores i ca. 8 timer efter indtag, skriver producenten af instrumentet på deres hjemmeside her. Hvor længe en spyttest kan spore hash, kommer helt an på hvor høj/lav cut-off (grænseværdi), den måler ud fra.

Så når der tales i medierne om de lange sporingstider med politiets narkometer, må der simpelthen være tale om misforståelser og fejlinformation, enten fra mediernes side eller fra politiets side.

Resultatet af en screeningsanalyse er ikke juridisk gyldig

Resultatet på politiets spyttest må ikke “stå alene” da der er tale om en screeningsanalyse som ikke har noget juridisk gyldigt grundlag. Det vil sige at hvis man testes positiv for hash i trafikken på politiets spyttest, SKAL der laves en uddybende konfirmatorisk analyse (GC/MS). Man kan sammenligne det med proceduren for alkoholtestning, her skal der også udføres en blodprøve hver gang alkometeret viser promille over den tilladte grænse.

Lad os håbe at disse procedurer bliver overholdt, for det virker underligt at flere har meddelt at de er blevet testet positive for hash på politiets narkometer, selvom de ikke har røget i flere uger.

Er du i tvivl om noget i forbindelse med sporingstider for hash, så skriv gerne til os ved at anvende kommentar funktionen nederst! Alle spørgsmål er velkommen og besvares hurtigst muligt.

124 meninger om “Hvor længe kan hash måles i blodet?”

 1. Hej.
  Blev testet positiv for st have røget hash i spyttest igår, da jeg var rimelig fuld og kørte hjem.
  Blev anholdt, og skulle udleveret en spyttest, og jeg har ikke røget i 1 og 7 måneder snart, men betjenten sagde at det kunne være passiv rygning.
  Men er virkelig i tvivl.
  Tror i at det bliver positivt i blodet.

  1. Hej,

   Ja det kan man generelt godt, men man skal ikke “sammenligne” med politiets narkometer. De går generelt meget lavere i de grænseværdier analyserne anvender. Du kan derfor ikke regne med, at fordi apotekets test viser negativ (ren prøve), så kan du sikkert køre bil (uden at blive “fanget” af politiets test). Har du f.eks. THC i kropppen, vil politiets metoder kunne spore selv den mindste smule, og så lavt går apotekets test ikke.

 2. Hejsa…….

  Skal lige høre……

  På denne side skriver du “Hash kan generelt set ikke spores i spyt i mere end op til ca. 34 timer”

  På siden “Narkotest på urin, spyt, blod eller sved – hvad er bedst?” skriver du “Cannabis kan på en narkotest for spyt kun spores i 2-4 timer.”

  Øh……. der er vist en diskrepans der!??

  Mvh.

  Morten

  1. Hej Morten,

   Tak for din kommentar. Du har helt ret, det er selvfølgelig en “fejl”, at der står forskellige sporingstider for spyt i de to indlæg. Sagen er, at det er to forskellige kilder der henvises til. Det kommer helt an på den enkelte test, hvor længe hash kan spores i spyt. De ca. 34 timer er ved en test som måler ud fra en cut-off på 0,5 ng/ml, hvorimod de 2-4 timer er på en “almindelig” spyttest som kan købes på nettet (cut-off: 100 ng/ml). Dette vil jeg tilføje til artiklerne med det samme. Endnu en gang tak for at du gjorde opmærksom på det.

   1. Hej igen. Og tak for hurtigt svar!

    Ok….. Så gir’ det mening. 😉

    Men for lige at cementere min position som fluekneppernes konge….. så er det 5 ng/ml og ikke 0,5 😉 ifølge http://www.draeger.com/sites/assets/PublishingImages/Products/cdi_drugtest_5000/US/cdi_drugtest_5000_test_kits2_bro_us.pdf

    (og…… dit link til Dräger refererer til “Ignition Interlock Devices (IID) and Services from Dräger” )

    Og så er spørgsmålet jo så…….. hvad er 5 ng/ml i relation til 0,001 ml/kg blod??

    Mvh.

    Morten

    1. Hej igen….

     Og sorry…… var lidt hurtig på knasterne der. Det VAR 0,5 ng/lm i den analyse du linkede til 😉

     Mvh.

     Morten

 3. Jeg er i 50erne og har røget i det meste af mit liv . Dog stoppede jeg for omkring 8 – 10 år siden , men jeg husker tydeligt , at da jeg fik foretaget min første urinprøve omkring 3 uger efter , at jeg var stoppet , at den var positiv . Det overraskede mig meget , for lige meget hvem vi spurgte d.v.s både Læger og Politi fik vi fortalt , at omkring 3 uger var normalt . Så skulle man være ” Clean ” ! . Heldigvis vidste min Rådgiver bedre og forklarede mig , at det der sker er , at Cannebinolerne ” binder ” sig til proteinerne i fedtvævet og der kan de sidde meget længe for så , at blive frigivet når du forbrænder dine fedtdepoter . For mit eget vedkommende gik der rent faktisk 3 måneder før , at jeg var i stand til , at lægge en ren urinprøve og man kunne jo syntes , at det burde være general viden , men det er det desværre ikke . Jeg er personligt blevet smidt ud fra en behandlingsinstitusion p.g.a. , at jeg lagde en positiv urinprøve 1 måned efter , at jeg var kommet og jeg havde ikke rørt hverken Hash , Pot eller været i nærheden af nogen der røg det , men alligevel blev jeg sgu`smidt ud ! . Det burde virkelig undersøge dette nærmere når både Læger og Politi , Institusioner bruger de3 uger som retningslinje og det er tydeligt helt forkert . ” Helt forkert ” ! .

  1. Du har helt ret. Problemet er generelt, at viden om narkotikatestning er stærkt begrænset i Danmark – selv hos dem som arbejder med det. Problemerne med de lange sporingstider for hash, kan undgås på flere måder. Hvis man tager udgangspunkt i din situation, burde der jo være blevet anvendt en hash test med en højere grænseværdi, så kun et nyligt indtag ville give positivt resultat. Et andet problem, som jeg har beskrevet i dette indlæg, er at formalia i forbindelse med testning, sjældent bliver overholdt. Resultatet på en screeningsanalyse, skal altid følges op med en konfirmatorisk test som er juridisk gyldig, i tilfælde hvor udfaldet af testresultatet får konsekvenser for en person.

 4. Jeg kunne godt tænke mig at høre fra folk som har røget en fest joint og har fået lavet en narkotest af politiet 24 timer efter eller 48 timer efter. Og havad testen så viste 🙂

 5. Hej.
  Jeg kan simpelhen ikke finde hoved eller hale i nogen af de oplysninger jeg har kunne finde på nettet.
  Min mand var til fest på Christiania/loppen, i lørdags sammen med de gamle drenge, de drikker nogen øl, høre noget god musik og ja de ryger også en fest joint.
  Min mand glemt sin trøje der ude og kørt i bil ud til Christiania om onsdagen, for at hente den. Da han køre afsted fra Christiania bliver han stoppet af politiet, som er interesseret i at vide hvad han lavede der og min mand forklare. Politiet kan ikke se nogen synlig påvirkning af euforiserende stoffer hos min mand men spørger indtil om de må teste ham og selvfølgelig må de det, for han er ikke påvirket, min mand kunne aldrig finde på at køre påvirket. Men gæt engang, han var positiv, til stor overraskelse for min mand.
  Det var 4 dagen efter at han havde røget, min mand forklare, den meget venlige betjent men han bliver taget med på stationen, til en blod prøve. Mens min mand befinder sig der, forklare betjenten at de kan spore THC i blodet 5 døgn efter man har røget og der 80 % chance for at min mands blod prøver er positiv. Så de 34 timer passer ikke helt, eller har jeg helt misforstået noget her?
  Kh

  1. Hej,

   Det er netop den situation som du beskriver her, som der er stor undren omkring. Netop det, at politiets spyttest kan reagere på THC, selvom indtaget er sket flere dage i forvejen. Alle officielle undersøgelser, peger på at man ikke kan spore THC i spyt i længere tid, end de skrevne ca. 34 timer. Problemstillingen er beskrevet i dette indlæg. Cut-off på politiets spyttest for THC er 5 ng/ml. I følge denne undersøgelse, kan THC ved “kraftigt” indtag, spores i ca. 78 timer. Jo lavere cut-off, jo længere kan indholdet spores. Så der er altså tydelige uoverensstemmelser i hvor længe THC kan spores i spyt. Enten er politiets instrument sat så fintfølende, at det viser positiv på meget svage udsving, for at de så kan gå videre med blod analysen, som kan spore THC i længere tid. Eller også kan systemet af en eller anden årsag, fange meget meget lave koncentrationer, på trods af at grænseværdien er 5 ng/ml. Vigtigt er også at vide, at hvis en person ryger hash ofte, ophobes THC’en i fedtvævet, hvilket gør at det kan spores i længere tid. Denne faktor er meget gældende ved urintest, og jeg må ærligt sige at jeg ikke ved hvor meget det kan påvirke udsondringen i spyt. Så konklusionen er at der er nogle usikkerheder forbundet med test for THC i spyt, i forhold til hvor længe det kan spores på forskellige metoder. Det er selvfølgelig også individuelt fra person til person, hvor hurtigt de rent fysisk, udsondrer THC og andre stoffer.

   1. Ja der er noget, der slet ikke hænger sammen her. Jeg ryger kun i weekenden og altid kun pot. Jeg har min faste regel om, at jeg kan ryge een joint fredag og een joint lørdag – og ryger jeg lørdag, lader jeg bilen stå søndag = min. 36 timer fra sidste joint lørdag til mandag morgen. Har anvendt urintest og er altid “clean” tirsdag/onsdag ved cut-off på 50ng/ml. Det skal lige bemærkes, at jeg udelukkede ryger “små” potjoints (ca. 1/3 gr.). Har seriøst overvejet helt at holde op, hvilket vil være uproblematisk for mig. Men på den anden side har jeg meget, meget svært ved at se, hvilken “forbrydelse” jeg begår!

    Som jeg har forstået det, så er det ved en spyttest deponering af THC i mundhulen, der måles på. Mit spørgsmål er: Hvordan optages THC’en i spyttet?
    Mvh.
    Morten

    1. Hej Morten,

     Tak for dit spørgsmål. Ja, det er tilsynelandende rigtig, at det er en deponering af THC molekylet Δ9-THC i munden, som testene sporer efter. Så teknisk set er det lidt misvisende at tale om en egentlig udsondring, men måske mere en fordampning.

     1. Hej igen……
      Prøver bare at forstå det 😉
      Teoretisk set…… Hvis man nu sluger 1 gr. hash (Kunne ALDRIG finde på det), så ville man jo i løbet af et par timer være bimleskæv, men burde så være negativ i en spyttest?
      Mvh.
      Morten

     2. Hej Morten,

      I teorien ja, men det kan vel ikke udelukkes, at klumpen med hash, sætter spor i munden ved indtag. En anden teori kunne være, at indtage det i et kondom f.eks., og når det så opløses i mavesækken, bliver man påvirket, men det vil højst sandsynligt ikke kunne spores i spyttet.

 6. Goddag, goddag!

  Jeg har været hash afhængiglig fra 2012 til 2014 og er herefter stoppet med et nytårsfortsæt. Har røget 1 joint den 2 februar og har nu lige været med på én til, efter en god bytur i udlandet (13 marts 01:12 ca). Hvis jeg har haft et tidligere misbrug, men er “stoppet”, kan politiet så måle det i mit spyt, lige så langtid, som hvis jeg havde et dagligt forbrug? Har næsten lige fået kørekort, og vil helst ikke sætte det i farer!! Har tænkt mig, at lade bilen stå i 1 uge, men hvad nu hvis det kan ses i længere tid pga. Det gamle forbrug?

  PS der er tale om små pot joint på under 2,5g

  1. Det burde ikke være muligt at spore dit indtag af THC i spyttet, efter en uge. Men der er adskillige eksempler på personer som er testet positiv i trafikken, lang tid efter et mindre indtag. Sporingstiden af THC i spyt, kan ikke være mere end max 2 døgn, men i urin og blod, kan det altid spores længere tid. Der er derfor mistanke om at politiets narkometer, viser “falsk” positivt resultat, for at de så kan gå videre med en blodprøve, og derved fange mange flere positive prøver.

 7. jeg hørt at kleaner mundhygiejne kan bruges til at modvirke hashtest i op til flere timer ???

 8. Hej, jeg har røget hash hver dag, i de sidste 2-3 uger, og vil gerne vide, hvor lang tid hash cirka kan måles, i mit blod?

 9. Hej. Jeg har røget hash i 2 år. Jeg holdte en pause i 3 måneder og startede igen her for 6 måneder siden. Nu er jeg stoppet igen. Og jeg har ikke røget i 2 døgn. Mit spørgsmål er, hvor lang tid jeg kan forvente, at thc’en kan spores i mit blod til feks. En blodprøve hos politiet. Jeg træner og sveder meget. Hjælper det med, at få det ud af blodet. Det skal lige siges at i starten inden den første pause røg jeg omkring 5-6 gram om dagen. Hvor jeg efter pausen højst røg 2 g.

  1. Som skrevet flere gange, det er umuligt at sige helt præcist hvor længe hash kan spores med diverse tests. Men vejledende detektionstider for blod siger op til ca. 7 døgn. I urin vil det nok være noget længere. Jeg tror ikke det hjælper at dyrke motion, tvært i mod har jeg hørt at koncentrationen kortvarigt kan stige ved hård fysisk træning.

   1. Hej
    Hvor kan man finde noget om motion og måling af hashen i blod og kan det man er små fed have en betydning
    MVH.
    Fnyggi

    1. Hej,

     Ja, hvis man har meget fedt på kroppen, vil THC udsondringstiden være lidt længere. Hård motion, kan få koncentrationen af THC til at stige kortvarigt.

 10. Hej!
  Jeg har nu læst jeres indlæg, men er stadig i tvivl om, hvor længe hash kan måles i blod samt spyt, hvis det er første indtag?

  1. Producenten af politiets spyttest, har tidligere skrevet på deres hjemmeside at instrumentet kan spore THC i spyttet i ca. 8 timer. I blod ved enkelt indtag, er sporingstiden op til ca. 24 timer.

 11. Hej, jeg røg For cirka 3 uger siden, og skal have en blodprøve her i morgen, hvis den hvis spor af thc, kan jeg så risikere at blive anholdt?? Dette omhandler som bare en blodprøve vedrørende for at se om jeg har en virus i kirtlerne, intet med kørekort eller noget andet at gøre. Men som sagt hvis den viser positiv over for thc kan det så få konsekvenser for mig?

  Mvh Oliver

  1. Hej Oliver,

   Hvis det er 3 uger siden du har røget, tror jeg ikke det vil kunne ses ved en blodprøve. Det kræver jo også, at de “kigger” efter THC når de analyserer prøven, hvilket nok er højst usandsynligt.

 12. Hej ASN

  Ved du noget om hvad grænseværdien for thc i en dopingtest (WADA, antidoping dk osv) er?
  Hvis man skal teste en person, og resultatet er negativt på en 50ng/ml drugtest til hjemmebrug, giver det måske ikke noget retvisende resultat, hvis dopingkontrollen måler meget kavere.

  1. Hej,

   Jeg går ud fra at der ved dopingtest, anvendes en konfirmatorisk analyse (gc/ms). Her er grænseværdien ofte meget lavere end 50 ng/ml, hvilket betyder at selvom resultatet er negativt på en hjemme drugtest, kan det godt være positivt på en gc/ms analyse.

 13. Hejsa

  Jeg fik to hiv af en joint ( cannabis ) for 10 dg. siden og har ellers ikke røget, vil det kunne ses i min urin idag ? testen er sendt på Laboratorie ( får besked om 5 dage )

  1. Hej,

   Kommer an på din historik, om du eksempelvis har haft et dagligt forbrug inden du fik de 2 hiv. Hvis det er første og eneste gang du har røget hash, vil det højst sandsynligt ikke kunne spores efter 10 døgn.

 14. Hej jeg har røget hash i nogen år og stoppede her for 4 måneder siden men røg en gang en joint her for ca 3 uger siden … jeg skal om nogen dage tage en pisprøve i forbindelse med en kørekort generhverv , spørgsmålet er , i hvor lang tid kan hash spores hvis man bare har røget en halv joint ?

  1. Hej,

   Tvivler på at det vil kunne ses, hvis det er 3 uger siden du røg en enkelt joint. Det afhænger bl.a. af om du har haft et “rest” thc niveau i kropppen fra dit tidligere misbrug. Og så kommer det også an på hvilken type test der skal laves, om det er urin, spyt, blod samt hvilken grænseværdi osv.

 15. Ok … Jamen det er urin prøve som jeg har smidt hos min egen læge ?? Det vil sige at der er en chance for at kunne spore det i urinen ?

  1. Ja, i teorien er der en lille chance, men det kommer an på hvilken test de anvender og hvor lav grænseværdien er.

 16. Hvis man spiser hashkage, vil det så reducere den tid en spytmåling er i stand til at give udslag på? Tør du komme med et mere specifikt bud på, hvor længe det kan måles i spyttet, hvis man spiser to hashkager hver weekend, som hver indeholder ca 0,15 gr hash? 🙂

  1. Nej det tvivler jeg på vil gøre nogen forskel. Mht sporingstiden ved to hashkager hver weekend, så tror jeg hverken det kan spores kortere eller længere i forhold til at ryge det. Præcis hvor længe det kan spores, tør jeg ikke give et konkret bud på. Det vil også afhænge af flere faktorer, blandt andet hvor kraftigt THC indholdet er osv.

 17. Hej jeg blev stoppet i går af politiet og de lavet en test på mig der viste positiv for hash/cannabis og de tog mig ind for at få taget en blodprøve. det skal lige siges at jeg aldrig har røget hash eller noget ligende heller ikke cigaretter eller spist noget af dem har måske gået forbi nogen der røg, vil det virkelig være nok.
  og som jeg så kan forstå på nogle af in læg så hvis deres politi måler siger positiv så er det næsten sikker at blodprøve også siger det kan det være rigtig

  1. Hvis blodprøven også er positiv, så betyder det at du har THC i kroppen. Hvis vi antager at de tester ud fra en grænseværdi tæt på 0, så vil passiv hashrygning i princippet være nok til at give et positivt resultat. Men det kræver, at man sidder i en forsamling i et mindre lokale, hvor der ryges rigtig meget.

   1. Er du helt sikker på det? Hvad så med de andre stoffer som politiets narkoapparat kan spore fx benzodiazepiner eller kokain? Udsondres disse i spyttet?
    Mvh.
    Morten

 18. Hejsa
  Jeg vil rigtigt gerne vide hvornår man lovligt må køre bil igen efter man er stoppet med at ryge hash, det drejer sig et dagligt misbrug over en 3-4år, nu er han stoppet og fået arbejde og kørekort, alt det vil han jo ikke miste så derfor har jeg ringet til politiet, hospitalet og giftlinjen, ingen har kunne give mig et svar. 🙁
  Håber du kan hjælpe mig med et rigtigt svar så ik han får ødelagt det han har nu.

  1. Hej,

   Jeg kan desværre ikke svare på det. Politiet har 0-tolerance og kan med deres blodprøve spore meget små koncentrationer af THC. Ingen har et konkret svar på dette spørgsmål.

 19. Jeg har røget fast i 3-4 måneder (3-8g om dagen) og har lige fået foretaget en Pisprøve som man selv kan købe diverse steder. Den viste positiv og det er 22 dage siden jeg røg min sidste joint. Uvist er jeg ret sikker på passiv rygning forlænger min “clean” da jeg normalt er negativ i løbet af 2-3 uger. Men har været lidt sammen med nogle kammerater som har røget.

  1. Det kan sagtens være indtaget for 22 dage siden, som testen slår ud på. Hvis det er en hash test med en lav grænseværdi, er det bestemt plausibelt, især eftersom du har haft et fast dagligt misbrug.

 20. Jeg har været røg fri nu i 3 uger og har ikke været i nærheden af hash på nogen måde, heller ikke passiv røg.
  Tog både spyt test og urin prøve idag, begge var positive for thc
  Så det må være meget individuelt hvordan og hvor lang tid man er om at udskille det fra kroppen.

  1. Spytprøven kan umuligt være positiv hvis du ikke har røget i 3 uger. Enten har du aflæst testen forkert, eller håndteret den forkert. At urinprøven er positiv, er meget logisk.

 21. Hejsa..
  Bare lige til orientering så har Dräger ikke længere opgivet en detektionstid på 8 timer på deres datablad for Dräger 5000. Der står intet.

  Har på facebooksiden “Cannabis og trafiksikkerhed” fundet følgende indlæg.

  Greetings from Denmark. I was wondering if i could ask you some questions about your product, the Dräger5000 drugtest. The danish police started using this device from 2012 i believe, and ever since alot of people have begun loosing their drivers licens. and from what i have found on the web some say it can detect THC up to 3 hours after ingestion and others like denmark for example say it can be traced for days even weeks. and this made me wonder what kind of THC does it test? is it delta-9-tetrahydrocannabinol the psychoactive chemical in cannabis or is it THC-COOH the non psychoactive metabolite? because it seems pretty unfair that people who are not impared in any way what so ever are loosing their jobs, apprenticeship, licens, money, due to this, i am all for that you should not drive under the influence, but it is commenly known for cannabis the intoxication last between 2-4 hours?

  (deres svar)
  Hello Miguel,
  Thanks for your message. The Dräger DrugTest 5000 is an oral fluid screening device and gives a first indication if a person possibly is under the influence of an illicit substance whilst operating a vehicle. Police forces all over the world successfully use our equipment on a daily basis making the roads safe. Please note that always a secondary laboratory confirmation analysis in blood (by GC/MS or LC/MS) is required for further legal consequences.
  Looking especially at THC there is a difference between delta-9-tetrahydrocannabinol and THC-COOH. The Dräger DrugTest 5000 detects the psychoactive chemical delta-9-tetrahydrocannabinol contained in Cannabis. The human metabolism differs from person to person and thus also the detection times vary. In general delta-9-tetrahydrocannabinol can be found in oral fluid for up to 12-20 hours.

  For more information please contact socialmedia@draeger,com and include your contact information (phone and email) in your mail so our collegues in your region can get in touch with you directly.

  Best Regards,
  The Dräger Social Media Team

 22. Hvor længe er der ruseffekt af hash (THC)?
  Rusen må forventes at være kortere end sporingstiden, eller tager jeg fejl?
  Jeg bruger fra tid til anden noget pot i pilleform (kapsler) mod KOL og smerter…. og mærker ingen påvirkning efter en god nats søvn…

  Jeg er sikker på, at hvis der kan spores THC i min krop, så kan der ikke længere spores effekt/rus (dermed lavere evne til at køre bil o. lign,) … kan jeg have ret i det

 23. Hej jeg vil lige hører om hvor længe de kan spore det hvis man kun ryger 2-3 hvæs af en joint om dagen og vælger at stoppe. Helt

 24. Hej.

  Jeg var til festival her for en uge siden, og jeg tog et hvæs af en joint (det var min anden gang, sidste gang jeg tog et hvæs var omkring et år siden), og fordi jeg skal ud og køre, så ville jeg vide om der var chance for om det kan spores i min krop?

 25. Hej – jeg skal til en prøve her til oktober hvor der enten vil tages urin eller blodprøve..
  Vil der være thc at spore efter 2.5 måneder uden at have røget, eller max 1 hvæs..

  Før har jeg røget dagligt i mange år, men vi vil næsten være op på de sagnopspunte 3 mdr til den tid..

 26. Jeg har ca røget hash i 15 dage ca 2 om dagen . og Stoppede så søndag med det. Men her i torsdag fik Politet taget en blodprøve på mig, Nogen der ved forlangtid det ca tager eller forsvinder ud af blodet.

 27. Hej.
  Nu er politikerne ved at drøfte om ny lovgivning for kørsel af bil under hash påvirket tilstand. Indtil videre har jeg læst mig frem til at der vil komme ny lovgivning i 4 kategorier. 0,2 promille, 0,5, 1,2 og 1,5. Men det store spørgsmål er så at hvordan kan man som privat person selv holde øje med om hvor i scalaen man ligger inden man sætter sig bag rattet ? Hvordan kan man selv vide om man ligger på 0,2 osv?

 28. Jeg syntes alle vidneforklaringer samt diverse medier m.m. tydeligt siger at hvad i oplyser her er bullshit og det er da ret farligt at i skriver det kun kan testes i spyt så kort tid :/

 29. Hej ville høre hvis jeg få taget En prøve som kun går 7-til 30 dage tilbage måle den så kun det ?

  Altså hvis det er 35 dage siden jeg har røget så ville testen være niagtiv ?

  1. Nej, så præcist vil det aldrig være. Det er individuelt hvor hurtigt hash udsondres, og har i høj grad også noget at gøre med hvor længe og hvor hyppigt der har været et forbrug.

 30. Hej
  Hvis man træner hårdt feks. løb og styrketræning hver dag vil man så ikke skille sig af med THC i kroppen ?

  1. Nej, tværtimod har man set at koncentrationen af THC faktisk kortvarigt kan stige en lille smule, ved hård fysisk aktivitet.

   1. Men hvis den stiger kortvarigt, vil der så ikke blive metaboliseret mere. Hvis man nu træner hårdt de to første uger, burde det så ikke sætte gang i noget?

 31. Hejsa
  Min søn har været sammen med hash rygere her i ferien. Så nu vil jeg høre hvor meget passiv rygning af hash har påvirket ham?
  Kan det måles på ham?
  Hvordan vil det påvirker en evt. Test fra politiet?
  På forhånd tak
  Mvh
  Pia

  1. Det er et spørgsmål som må stå lidt hen i det uvisse. Jeg har talt med personer som hævder at de ikke har røget hash, men blot været udsat for passiv rygning en fredag og testet positiv af politiet om tirsdagen. Jeg ved simpelthen ikke hvordan det kan hænge sammen.

 32. Hej
  Hvad er halveringstiden for CBD olie? CBD er olie udvundet fra cannabisplanten. CBD er uden THC. Jeg har taget CBD i ca. en uge og er blevet ualmindelig sløv. Magter ikke at lave noget. Har også en summende fornemmelse i hænder og fødder. Kan det være forårsaget af CDB.

  Pft
  /C

 33. Jeg er 40 år og ville gerne høre hvordan er reglerne for at blive taget med thc i bodet for tiden ? Man har sat sagene i bero hvis man bliver taget, men får man også taget ens kørekort indtil den nye lovgivning træder i kraft eller må man beholde den indtil den nye lov træder i kraft. Jeg brugèr mit køre kort i mit daglige arbejde. Og har flere kørekort både til motorcykel og de store kørekort. Hvis man er under den grænse hvor man får klip vil det så ha betydning for de andre kørekort og vil politiet evt kontakte min arbejdsgiver hvor jeg til daglig køre og er afhængig af mit kørekort. Jeg har nemlig været i Amsterdam på ferie med nogle venner hvor vi fik et par joints, jeg er nu bange for at begynde på arbejde igen her 7 dage efter jeg sidst har røget joints i Amsterdam sammen med vennerne. Der blev røget ca 3 gram pot/skunk joints. Håber i kan svare på mit spørgsmål.

 34. Hej ASN

  Jeg er blevet stoppet af politiet og fik foretaget en spyt test.
  Jeg kom direkte fra arbejde (8-9t restaurant), men havde om formiddagen røget en ½ joint. Jeg ryger hver dag(2-4 joints).
  Jeg har stadig intet hørt, mange siger det er fordi politiet ikke selv ved hvad de skal gøre mht. nye regler igen.
  Mit spørgsmål er, om jeg får frataget min kørerkort?

  1. Der er usikkerhed omkring procedurerne. Jeg har læst at alle trafiksager er sat på hold, indtil politikkerne har vedtaget det nye forslag om at sætte grænsen for THC indhold op.

 35. Hejsa, jeg vil lige starte med at sige at det er en fed side, artikel eller hvad end man kalder det. Og respekt for at du bliver ved med at svare på kommentarer, selvom det er flere år siden den blev oprettet.

  Rent teoritisk, så kender jeg en som sidder lidt i fortvivlelse over hans egen situation. Han har nemlig for første gang prøvet at indtage cannabis for lidt under 3 uger siden. I form af en kage og rygning. på pipe.
  Han er under 18 år, (16) og er i tvivl om lovgivningen. Han har været inde og prøve at undersøge om det var ulovligt, og hvad konsekvenser kan være. Hvis han f.eks. fik taget en possitiv blodprøve? eller lign. måder det kunne blive påvist på. Han læste nemlig et sted at man kunne få op til 4 måneder til 8 års fængsel? Et andet sted stod der at det ville blive sagt til forældre og man ville få en plettet straffeattest?

  Noget andet. Så skal han i slutningen af maj i sommerhus med nogen venner. Og der er muligvis en chance for at de tilfældigvis falder over noget cannabis. Det vil så blive til 2-3 dage hvor der nok bliver indtaget en del. Så skal han videre til USA på udvekslings år en gang i slutningen af Juli eller starten i af august. Og han bekymrer sig en smule om, om det mon vil være ude af kroppen til den tid, eller ville det være bedst ikke at tage i sommerhus, pga risiko for, hvad ved jeg, et tilfældigt tjek som havner på ham? Eller ville det være fint.
  Der er nemlig chance for at blive smidt hjem, hvis man tager nogen former for alkohol/drugs. Så ville der mon stadig være chance for det? Eller vil det være så minimalt at man kunne sige det var før man rejste, eller passive rygning?.
  Mvh. En som er bekymret for en ven.

 36. Hvis man tager evt 6 dråber CBD som indeholder en lille mængde THC (mindre end 3% i 10 ml olie) kan man så stadig køre bil uden risiko?

  1. Der er generelt tvivl om hvorvidt CBD olies lille mængde THC er nok til at det kan spores i blodet. Alle undersøgelser siger nej, men der er en minimal teoretisk risiko.

 37. Hej.
  Jeg har været på roskilde festival, hvor jeg har røget cirka 5-7 gram hash.
  Denne uge er den eneste om året hvor jeg ryger hash!
  Hvor længe bør jeg holde mig fra at køre bil, hvis jeg nu skulle blive stoppet af politiet? (de tester vist i spyt og senere i blodet hvis positiv)
  Mvh.

  1. Det er meget svært at sige, eftersom det menes at blodprøven bliver analyseret med en grænseværdi som går tæt på 0. Omvendt, er det vedtaget politisk, at lempe reglerne for hash påvirket kørsel så der i stedet for nul-tolerence, bliver tilladt en nedre grænse. Hvorvidt det er trådt i kraft, ved jeg desværre ikke.

 38. Hejsa
  Jeg er lige begyndt på cbd olie 3 % fra endoca hemp. Jeg tager 3 dråber 2 x dagligt.
  Må jeg køre bil på dette?

  1. Umiddelbart bør det ikke være nok til at teste positiv på en screening, men hvis du bliver udtaget til blodprøve, vil det i teorien kunne ses.

 39. Jeg vil meget gerne vide, om daglig indtagelse af cannabisolie (styrke 30%) og med et indhold af 2% THC kan registreres i blodet og evt medføre frakendelse af kørekort? Det drejer sig om 3 dråber dagligt (morgen middag aften).

  Olien indtages i forbindelse med kræftsygdommen leukæmi, og den pågældende person har altid et kort på sig, hvoraf det fremgår, at vedkommende er knoglemarvstransplanteret.

  1. Jeg ville kontakte politiet og forhøre mig hvordan du skal forholde dig. Der er vedtaget højere tolerance for THC, lidt ligesom med alkohol, men ved ikke om det er trådt i kraft endnu.

 40. Hej.

  I hvor lang tid efter rygning kan apotekets urin prøver blive positive i forbindelse med THC – jeg ryger selv dagligt, men vil gerne vide en cirkus vurdering?

  1. Ved dagligt indtag af THC, kan man teste positiv på 50 ng/ml i op til 2 måneder. I sjældne tilfælde længere.

  2. Hej ASN
   Jeg har røget dagligt i ca 10år med flere korte pauser indimellem og forsøger og stoppe helt nu.
   Havde holdt op med og ryge i 14 dage og røg lidt hash fredag 1gr og lørdag 1.5gr. Hvor lang tid går der før jeg clean efterfølgende hvis man ikk ryger noget?

 41. Hello!

  Super fed informationside, og kanon arbejde med at berolige og uddybe de mange spørgsmål/kommentar der nu er kommet. Jeg har også et lille spørgsmål til dette forum.

  Jeg er i starten af 20’erne, som siden jeg husker har røget hvert fald 2-3 gram hash i ugen on-off i en 5 årig periode. Jeg fik fornylig mit længe ventet wake-up-call og besluttede mig fuldstændig at stoppe, da jeg skal være kommunal ansat i fremtiden. Jeg skal aflægge en urinprøve foran mine pårørende for at modbevise den tvivl min omgangskreds har tilegnet sig, da mit dobbeltliv lapper indover hinanden.. lol 😀 Hvor længe skal jeg vente med at købe en prøve med den højst tænkelig grænseværdi for ikke at slå mig selv lige i fjæset? Jeg kan ikke prale af, at jeg motionere, så hvis det for alvor har sat sig, så ser det sgu sort ud 😀 HJÆÆÆLP

 42. Hej jeg har fået en e-mail fra politiet at jeg skal hen til lægen og få en Lægeattesten
  Og det er her den 12 januar , normalt ryger jeg et par vass fra en joint hverdag , ville høre om hvor langt tid tag det før det er ud af kroppen og jeg tror de vil tag en blodprøv.

  1. Det kan tage et stykke tid, afhængig af flere faktorer… Hvis man har røget dagligt i en længere periode, kan man være positiv på en lav grænseværdi for THC i op til 8 uger…

 43. Hmm 🤔 er der muligt at få taget en blod prøve/ købe sig til ar få oplyst hvor meget THC der er i blodet nu?

  Tage til en læge\ privat virksomhed?

  Kunne godt tænke mig at finde ud af hvor jeg ligger?
  Altså om jeg har over eller under 0,009 mg?
  De 0,009 er politiets højste grænse.

  Hvor meget eller hvor mange joints der skal til for at komme over 0,009 mg?

  Er det overhovedet muligt at mærke på sig selv om hvor man er?

  Det virker til, loven nu vil ha man skal vente i dage hvis du vil være sikker ikke at de Statsautoriseret landevejs røver ikke plukker dig for mindst 10.000

 44. Hej
  Jeg ryger 1 hiv af en joint hver aften. Det kan da ikke give en særlig stor ophobning af det aktive stof? Det må vel være mængden man indtager som afgører det? Jeg er klar over ophobningen i fedtet af affaldsstoffet, men det aktive stof hobes vel ikke op med 1 hiv om dagen? 1 joint varer over 1 uge….

 45. er lidt i vildrede mht håndkøbs-urin-testene mod blodprøver og grænseværdierne. der jo nu er 3 intervaller for hvilken straf der tildeles, men da urintestene har cut-off værdier feks 20ng/ml 50ng/ml, og strafintervallerne der er 0,003mg/l = 3 ng/ml – 0,009mg/l = 9 ng(ml er det jo ikke let, at være på den sikre side?
  Er der forskel på de værdier, der fås ved blodprøve henholdsvis urinprøve?
  og er det muligt at få hjemme-test, der kan modsvare lovgivningen?

  1. Hej,

   nej, det er desværre ikke muligt at få hjemmetester som kan detektere så lave værdier, som politiets blodprøver kan.

 46. Hej – fik uvidende spist en hash kage lørdag aften og røg på skadestuen med svære rystelser, besvimelser, hyperventilation og hallucinationer i 4-5 timer efter indtag. Hvornår må jeg køre bil igen er stadig 2 snart 3 døgn efter påvirket med træthed og svimmelhed…… måske mest det er psykisk efter denne chokerende oplevelse…

  1. Hej,
   Det er desværre ikke sådan lige at svare på, da det dels er individuelt hvor hurtigt man udsondrer THC og Politiet analyserer ned til meget små mængder. Så hvis man har THC i kroppen, er der ikke nogen mulighed for at teste om man kan køre bil, medmindre man selvfølgelig får foretaget en GC/MS analyse på et laboratorium.

 47. Vart stoppet å testet med blodprøve i Norge 57 timer(røyker ikke til vanlig) etter å røykt en joint(0.2g) med standard kvalitet. Viste negativt. Regner med det er samme test som i Danmark. Amfetamin og Xanax viste spor i blodet men for lavt til å bli dømt for promille kjøring.

 48. Hej jeg ryger et G hash hverdag kun om aftenen efter kl 10. Og er blevet stoppet 3 gang hvor jeg har taget 3 blodeprøver selvom 2 af dem viste negativ… har mistet mit kørerkort og hvor mange år tror i

 49. Hej,

  Der der nogen der ved hvor færdigt THC i trafikken er.
  Altså hvor mange der skæv og kører galt netop fordi de er skæve?

  Jeg mener, det må være fremtrædende i statiskerne siden politiet er så aktive for at fange skæve bilster?

  Det lidt påfaldende for mig er, at 0,6 % havde THC i blodet og var med i en ulykke. Jeg kan finde kilden hvis nogen er insteresset.

 50. Hej,

  Er der nogle statisker som viser at der stigende trafik uheld/ulykker hvor sagen er THC altså skæve bilister?

  Jeg prøver at forstå hvorfor lovningen sammenliger THC med alkohol ?
  Tænker at må være påvist at det er lige farligt altså at have THC i blodet som at have alkohol i blodet.
  Jeg har ikke kunne finde tal der understøtter påstanden om at de to “stoffer” er sammenlignlige og derfor skal straffes på sammemåde?

  Har I noget information på området som hvor mange THC uheld/ulykker der er?
  Det skal lige siges at jeg ikke synes at folk skal være skæve i trafikken

 51. Hej!

  Jeg håber, at du kan hjælpe mig lidt. Jeg har været kokain misbruger på daglig basis, i 4 år (ca. 0.6-0.9 gram, sniffet om dagen). Jeg tog en kold tyrker for 12 dage siden, og har ikke rørt det siden. 5 dage efter, at jeg havde stoppet mit indtag, blev jeg stoppet af politiet, da jeg kom kørende i min bil. De tog en spyttest på mig, som slog ud positivt på kokain. Jeg venter nu på blodprøven, i alt håb om, at jeg ikke mister kortet.

  Jeg har søgt og søgt på nettet, og jeg kan ikke forstå, at spyttesten havde et positivt udfald, da kokain ikke lagres i fedtdepoterne, på samme måde, som hash gør. Det burde kun kunne måles i max 1-2 dage. Da jeg tog spyttesten, blev vatpinden ikke engang blå, som den skal blive, når den bliver fugtet med spyt.

  Skal jeg være bange for, at miste mit kørekort, eller har testen slået fejl? Som sagt havde jeg ikke rørt det 5 dage, før jeg blev testet.

  Mvh. Den anonyme

 52. Hej. Jeg er blevet bedt om at tage en blod prøve hos min egen læge som vil sendes videre til politiet angående euforiserende stoffer. Har røget hash i langt tid. Men har nu været stoppet i 6 dage jeg har tids frist d.14 juni. Regner i med består testen og Hvornår kan jeg ryge igen.

 53. Hej. Jeg røg i går 2 hiv af en joint og inden længe skal jeg ha lavet en sædprøve. Har læst at indtagelse af hash vil kunne ses i sæden op til 3 måneder efter. Vil det også kunne det, når jeg “kun” har taget 2 hiv?

  Vh Stefan

 54. Hej.
  Ryger hverdag cirka 1 om dagen muligvis mindre. Er der en mulighed for at thc i mit blod ligger under 0,9 mg.
  Tak på forhånd

 55. Hej.
  Ryger hverdag cirka 1g om dagen muligvis mindre. Er der en mulighed for at thc i mit blod ligger under 0,9 mg.
  Tak på forhånd

 56. Jeg er 23 år og ville gerne høre hvordan er reglerne for at blive taget med thc i bodet for tiden ? Jeg brugèr mit køre kort i mit daglige arbejde. Jeg har nemlig fejet nytår med nogle venner hvor vi fik et par joints, jeg er nu bange for at begynde på arbejde igen her 3 dage efter jeg sidst har røget joints i Roskilde sammen med vennerne. Der blev røget ca 5 gram pot/skunk joints og lidt Manitou tobak. Håber i kan svare på mit spørgsmål.

 57. Hej, jeg har røget 1/2-1gram skunk dagligt det sidste 8-9Mdr. Og vil høre hvor lang tid det ca. Kan spores i en blodprøve efter sidste indtagelse.
  Mvh. Tobias

 58. Nogle her der kan give mig et svar på hvor meget de havde røget og hvor lang tid inden de fik taget en blodprøve og så hvad blodprøven sagde, altaå hvor meget thc den påviste
  Håber virkelig og ku få nogle svar, god dag:)

 59. Okay , hør , jeg har røget hash og skal finde ud af hvis jeg må kører eller ikke må køre… Hvis jeg har 50NG i min krop. og man omregner de 50NG til MG så bliver svaret 0.00005 MG. Loven siger du må have 0.001MG Per KG blod. Og ikke over. Men hvis du tager de 50NG som jeg får ud af min pis prøve, er det jo 50NG i min krop og IKKE omregnet Per kilo i blod. Hvordan udregner man så de 50NG som er 0.00005MG , Per liter i blod ? Lads sige kroppen har 5 liter blod hvordan ville du regne det frem ?

 60. Hej. Min søn har røget hash i ca halvandet år. De seneste måneder dagligt. Nu er han for 12 dage siden stoppet, men jeg tror, han havde røget igår. Han er gået med til at blive testet idag. Hvordan tester vi ham bedst – hvilken cut-off værdi er bedst til at måle med, så vi er sikre på at kunne måle et eventuelt nyligt indtag? BH

 61. Hej

  Jeg røg en joint igår den 26/9-22

  Omkring 4-5 timer senere bliver jeg stoppet af politiet

  Jeg fik taget en blodprøve og får svar på den om 2-3 uger

  Har røget +10 år har haft pauser fra 3 uger til 6 mdr fordelt på de +10år

  De sidste par måneder har jeg røget omkring 1-2 joints pr dag med 0,2-0,3 g i. Det er en meget lys røg som jeg har røget

  Vil du mene jeg står til at miste mit kørekort eller kan jeg være så heldig er den ikke er over den grænse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *