Kan man miste kørekortet for passiv hashrygning?

Narkometer

Ja, måske er det korte svar. Politiets narkometer, kan måske være følsomt nok til at ramme passiv hashrygning?

Det er ved at blive undersøgt, om hvorvidt politiets narkometer, kan fange passiv hashrygning. Der er dog noget som tyder på det, jeg har i hvert fald talt med flere personer, som undrede sig over at de var testet positive på politiets spyt test, selvom de ikke havde røget hash.

Testen skal være meget følsom for at reagere på passiv hashrygning

Enten er polititets test så følsom, at den kan fange så lave koncentrationer, at man kan blive testet positiv ved passiv hash rygning. Ved passiv hash rygning, opnår man kun meget lave koncentrationer af THC (indholdsstoffet i hash). Hidtil, har man ikke kunne blive testet positiv for hash på en hash test, blot ved at have været i rum med hash rygende personer.

Der er altså noget som tyder på at politiets såkaldte narkometer, måler ud fra en meget lav grænseværdi (cut-off). Dette forklarer også de sager, hvor folk er testet positiv for hash i trafikken, selvom de ikke har røget i længere tid. Det er nemlig således, at jo lavere en grænseværdi er på en narkotest, jo længere kan stoffet spores. Det gælder i sær hash, som generelt kan spores noget længere tid, end de fleste andre stoffer.

Laboratorieanalyser på blod eller urin, er meget mere følsomme og kan gå tæt på 0 i cut-off. På en sådan analyse, vil passiv hashrygning være nok til at blive testet positiv. Så hvis politiet, vurderer at narkometeret viser positiv i trafikken, og der bliver lavet en efterfølgende blod- eller urinprøve, så er scenariet omkring passiv hashrygning aktuelt.

Uanset hvad, så er det selvfølgelig et kæmpe problem, hvis man kan miste kørekortet og komme i fængsel pga. passiv hashrygning. Kommer det frem, at det rent faktisk forholder sig således, ja så er der jo tale om en regulær bombe. Det vil medføre at alle, som måske er “uskyldigt” dømt, skal have mulighed for at få genbehandlet deres sag, med en mulig erstatning til følge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *