Mange dømmes for narkotika på usikkert grundlag

Flere dømmes på falsk grundlag

I Danmark bliver formalia i forbindelse med narkotikatestning ofte ikke overholdt. Det betyder, at mange personer er blevet dømt for at have indtaget narkotika, på direkte falsk grundlag.

Hvor mange af disse personer er så blevet uskyldigt dømt, det vides ikke, men det er sikkert ikke få?

Det er en meget alvorlig sag, som der overhovedet ingen fokus er på! Det kan dreje sig om mødre, som får tvangsfjernet deres barn/børn, eller om diverse sager om samvær mellem forældre. Derudover kommer så alle dem som er blevet testet positiv for narkotika i trafikken, her overholdes formalia heller ikke altid.

Er du blevet uskyldigt dømt for at have taget narkotika? Så læs med her

Når politiet eller forvaltninger anvender en narkotest, så er der tale om en så kaldt screeningsanalyse. En screeningsanalyse er IKKE 100% sikker og heller ikke juridisk gyldig. Derfor, skal et resultat på en narkotest (screeningsanalyse), ALTID bakkes op med en konfirmatorisk analyse (GC/MS). En konfirmatorisk analyse (GC/MS), er en kompliceret testmetode, som kun meget få laboratorier i Danmark kan lave.

Mange grunde til at der skal anvendes en konfirmatorisk analyse (GC/MS)

At teste for narkotika er i sig selv ikke specielt avanceret, men der er dog en del faktorer som gør sig gældende i forhold til at tolke resultaterne rigtigt. Reagenserne i en narkotest, sporer meget bredt på en stor gruppe af substanser. Da der er mange substanser og lægemidler som indeholder indholdsstoffer som minder om narkotiske stoffer, vil en narkotest i visse tilfælde, kunne reagere på “legale” præparater og lægemidler. Dette kaldes krydsreaktion.

Et helt konkret eksempel på krydsreaktion, er at indtag af en enkel Kodimagnyl, vil give positivt resultat på en narkotest for opiater. Kodimagnyl indeholder kodein og en opiat test, sporer på hele gruppen af opioider (heroin, kodein og morfin) og derfor vil testen reagere på Kodimagnyl. Bliver der kun udført en narkotest (screeningsanalyse), så ved man ikke hvorfor opiat testen er positiv og derfor kan man ikke konkludere om det skyldes “legale” præparater eller misbrug af morfin eller heroin.

Man går ud fra at laboratoriet altid laver de korrekte analyser, virkeligheden er desværre bare en helt anden!

For at koge det helt ned, betyder det i princippet, at f.eks. en mor der har taget en Kodimagnyl, vil kunne blive “dømt” for at have indtaget narkotika, i det tilfælde hvor formalia omkring konfirmatorisk backup ikke overholdes. Ved en konfirmatorisk analyse, vil man kunne udrede om der er tale om misbrug eller indtag af et lægemiddel. En konfirmatorisk analyse er juridisk gyldig.

Misforståelser og formodninger om hvem der kan udføre konfirmatoriske analyser

Desværre er der i Danmark overhovedet ikke styr på formalia omkring narkotikatestning, der mangler simpelthen retningslinier og et integreret system med de korrekte procedurer og handlinger. Jeg kender til mange situationer, hvor der bliver gået ud fra at formalia bliver overholdt, eller hvor viden på området er decideret mangelfuld. Mange tror, at så længe prøven sendes videre til et laboratorium, så bliver de rigtig analyser foretaget. Dette er desværre langt fra tilfældet!

Et helt konkret eksempel: det har i mange år været en udbredt misforståelse, at et konkret laboratorium på Sjælland, har udstyret og kompetencerne til at foretage konfirmatoriske analyser GC/MS, LC-MS/MS. Så tusindevis af prøver er blevet videresendt, med den formodning at de rette analyser bliver lavet. Det forholder sig desværre således, at laboratoriet blot har lavet en ny screeningsanalyse eller en semi-kvantitativ analyse. Ingen af disse er juridisk gyldige, eller evner at udrede resultater til rette vurdering. Tilbage står så spørgsmålet; hvor mange personer er blevet “dømt” på fejlagtigt grundlag og mangelfuld formalia?

Er du i tvivl om hvorvidt formalia er blevet overholdt i din sag?

Så skriv gerne en kommentar nedenfor, måske kan jeg svare på eventuelle spørgsmål du måtte have. Du kan være helt anonym.

78 meninger om “Mange dømmes for narkotika på usikkert grundlag”

 1. Det er rystende der er så stor usikkerhed omkring narkotika test.
  Jeg har fået lægeordineret morfin 10mg (dak)
  Jeg har forespurgt Politi, Apotek, Sygehus, Sikker trafik. Egen læge, Politikkens oplysning,
  om hvornår jeg måtte køre bil lovligt (nul tolerange)
  uden noget konkret svar.
  M.V.H. Ole Nerup

  1. Jeg har en ven der har fået kørekortet frakendt pga rithalin (methylphenidat) ordineret af lægen , men politiets narkotest viser amphetamin i blodprøve.
   Er der præcedens for mulig fejl ved denne kombination og hvis ikke så anke eller ?
   Venlig Hilsen
   Gilbe (youtube)

   1. Man må gå ud fra at politiet anvender GC/MS konfirmatorisk til analyse af blodprøver, og at de derved kan adskille amfetamin og metylfenidat (indholdsstoffet i Ritalin).

  2. Jeg har lige lagt en urinprøve igår…jeg har ikke intaget noget.men den viste positiv for opiater…jeg har spist 2 en halv rundstykke til morgenmad…men de har sendt den ind til vester fængsel…så jeg regner da med den kommer negativ tilbage

  3. Hejsa. Korekt for de meget dårlige til at oplyse, specielt når man ikke må køre i bil på dem. Fortsat go dag 👍

  4. Jeg er lige blevet stoppet og har fået taget en blodprøve d. 30/01-21. Jeg fortalte betjentene at jeg fik ordineret ADHD medicin. Det er Methylphenidate Mylan. Nu har de så valgt at inddrage mit kørekort da blodprøven viste 0,025mg/kg amfetamin. Mit spørgsmål er så, hvad gør jeg nu? For jeg har på intet tidspunkt taget amfetamin. Men det virker lidt som om betjentene ikke undersøger sagen godt nok. Derudover har jeg været så heldig min psykiater er gået på pension og derfor venter jeg på at kunne komme ind til en ny. Er der noget jeg kan gøre her eller har jeg tabt på forhånd?

 2. Flere læger på privat hospitalet Valdemar, har fortalt mig, at kørekortet ikke er i fare ved lægeordineret smertestillende. Kan du bekræfte dette?

  Vh

  1. Hej,

   Det kan jeg hverken be- eller afkræfte. Smertestillende medicin vil ofte give positiv på opiater, og så kræver det en udredning på laboratorium for at se om det er heroin, morfin eller kodein. Jeg ved ikke, om man kan slippe for at miste kortet, hvis man kan fremvise en recept på lægeordineret smertestillende. Ring eventuelt til politiet og spørg ind til det.

   1. Hurtigvirkende opiater er der nultollerance. Dvs morfin Dak, Oxynorm, Dolol osv. Derimod er der forskellige grænser for kørsel med opiater med depotvirkning. Oxycontin, Dolol retard. Fentanyl Plaster o.l må man kører på såfremt man er tilvænnet.

  2. Hej reglen hedder at hvis du dagligt indtager morfin depot eks contalgin, oxycontin som er depot,metadon som også er depot eller morfin/fentanyl plaster depot,så må du kører da du burde være resistent af stoffet. Derimod kortidsvirkende opiater som morfin dak eller oxynorm osv så må du ikke kører bil

 3. Hej

  jeg fik ordineret Tramadol retard actavis 150mg af min læge depot piller dem måtte jeg gerne køre bil med selv om den røde trekant er på dem kan jeg bare ikke tåle..

  inden da har jeg fået nogen kodein 25mg men dem må jeg ikke køre bil med.. men jeg kan ikke finde ud af hvornår det (antal timer) er tilladt for mig så at køre bil igen efter sidste indtaget pille. vil ikke miste mine kørekort samtidig med at ha smerter

 4. har jeg forstået dette rigtigt?at politiet stopper anders and-eksempelvis,og han har spist kodigmagnyl eller andet med kodein,og han slår ud på opiater,bliver anholdt,og hvis de kun tester den billige metode,så dømmes for opiater i blodet under kørsel..det er da rystende–

  1. Jeg håber da at de tager en blodprøve, og via en konfirmatorisk analyse vurderer indholdet, så de kan se om der er tale om indtag af heroin, morfin eller kodein…

    1. Hvis man bliver stoppet, og testet via en spytprøve (screeningstest) som viser sig at være positiv. Så skal man sørge for at få udleveret dokumentation (svarsrapport) på den efterfølgende blodprøve. Derved kan man sikre sig, at juridisk formalia er overholdt i forhold til testmetode og håndtering af prøven osv. Politiet kan ikke dømme nogen, alene på baggrund af en spytprøve i trafikken. Der skal ligesom med alkohol, foretages en yderligere analyse på enten blod eller urin.

 5. Hej
  Jeg har ikke set en svarsrapport på blodprøve i forbindelse med narkotest og vil høre om man kan få dokumentation for om der testes for både delta-9-thc (den psykoaktive) og THC-COOH (den inaktive metabolit leveren omdanner delta-9-THC’en til og lagrer i fedtvævet).

  Narkometeret screener positivt på begge typer, så vidt jeg kan læse dokumentationen.

  Men hvis blodprøven -der burde kunne skille aktiv fra inaktiv THC ikke gør det, er det en fejl og sandsynligvis justitsmord..

  Info om THC-COOH, godt nok fra wikipedia, men slås det op på pubmed eller andet professionelt site, vurderes den også som ikke-psykoaktiv let anti-inflammatorisk -og dermed ikke mere ulovlig i trafikken end kopattesalve. http://en.wikipedia.org/wiki/11-nor-9-Carboxy-THC

 6. Jeg er ved at skrive en opgave ang. stoffer, og har et par spørgsmål som jeg håber du kan svare på.

  Hvor meget kokain skal der indtages før det kan måles ved en narkotest ? og er det sandt det kan måles i blodet 1 mdr efter indtagelse.

  1. Hvor meget/lidt der skal til før en test kan spore det, kan jeg ikke specifikt svare på. Sporingstiden for kokain i blod er ca. 48 timer, men i hår op til 90 dage…

 7. Hej Asn vi har lige et spørgsmål til som vi håber du kan svare på.

  Hvis nu man kysser med en der har taget kokain til en fest og bliver stoppet på vej hjem hvad så? så tænker vi jo at det vil være i spyttet.

  Hvis nu politiets test viser “positiv” er der så en grænse for hvor høj værdien skal være i en blod prøve eller mister folk sit kørekort uanset grænse værdi der er målt?

  Vi læste i dag om en der “sagde” det var 14 dage siden han havde taget noget … men stadig blev han målt positiv … dette var efter et trafikdrab.

 8. Hej Asn vi har lige et spørgsmål til som vi håber du kan svare på.

  Hvis nu man kysser med en der har taget kokain til en fest og bliver stoppet på vej hjem hvad så? så tænker vi jo at det vil være i spyttet.

  Hvis nu politiets test viser “positiv” er der så en grænse for hvor høj værdien skal være i en blod prøve eller mister folk sit kørekort uanset grænse værdi der er målt?

  Vi læste i dag om en der “sagde” det var 14 dage siden han havde taget noget … men stadig blev han målt positiv … dette var efter et trafikdrab.

  1. Det tvivler jeg på, men du kan eventuelt selv teste det hvis du bruger cremen. Køb en Barbiturat test på nettet, så får du svaret…

 9. Er der noget medicin som kan slå ud på kokain. hvis ikke hvordan kan det så være at den slår ud på narkotest og ved med 100 procent sikkerhed man ikke har rørt kokain.

  1. Der er generel stor usikkerhed omkring politiets narkometer. Hvis du blev testet positiv på narkometeret (spytprøve), hvad var resultatet så af din blodprøve?

   1. Det var en urinprøve, som blev taget. Som så blev sendt til videre test. Den kom tilbage med svar positiv på kokain, men ikke noget om hvor meget ,der var i prøven.Der blev desværre ikke taget nogen blodprøve.

 10. hej jeg blev standset og taget med til blodprøve 28.10.2012 mistænkt for kørsel med cannabis i blodet, og blev fradømt kørekortet i retten i Randers et par måneder senere,pga jeg var over 0 tolerancen for THC, jeg fik så aldrig at vide hvad min promille var på, kun at den var over det tilladte, kan jeg via en aktindsigt få at vide hvad den var på her 4 år efter, for nu kan jeg se at alle lignende sager er sat i bero og at de har fået kørekortet tilbage imens. det kostede mig så jobbet i offshorebranchen ,og da jeg havde alle stemplerne + erhvervs koderne så er det jo en ny teori og køreprøve på hver stempel jeg skal op til nu hvis det så viser sig at jeg ikke havde mistet noget af det ,hvis jeg var blevet taget for samme forseelse nu, så må der jo sidde flere tusind mennesker som også godt ville have svar på dette ? ,ved godt vi ikke får nogen erstatning eller kompensation, men det ville være på sin plads at man så fik sine stempler igen ved generhvervelse, eller har de ikke taget prøver med den præcise og nøjagtige promille på det tidspunkt, har ledt efter svar på div forum og overalt på nettet, og syntes kun at det er de få der har kørt precedence sager til landsretten der har fået et svar på blodprøven, ellers har folk bare fået beskeden at den var over 0 tolerancen. på forhånd tak

  1. ja det er ikke nogen nem sag at få aktindsigt i sin egen sag, havde jeg været forsker eller journalist, havde det været noget nemmere, men jeg må bare prøve og maile til Politidirektøren . her er svaret fra retten i Randers:

   Da din anmodning om aktindsigt efter det foreliggende ikke søges til brug for videnskabelig forskning eller til brug for journalistisk eller redaktionelt arbejde, er der ikke adgang til aktindsigt for enhver, jf. retsplejelovens § 41b, stk. 2, nr. 3. Anmodning om aktindsigt efter retsplejelovens § 41 d eller § 729d skal indgives til Politidirektøren i Aarhus, jf. retsplejelovens § 41 e, stk. 2, 2. pkt.. og § 729 d, stk. 5. Politidirektørens adresse er:

   Politidirektøren i Århus
   Ridderstræde 1,
   8000 Århus C

 11. Hej nogle der kan fortælle mig om der er noget medicin der slå ud på amfetamin?
  Da jeg mistede kørekortet her for en uge siden da den sagde positiv og jeg har aldrig rørt sådan noget , havde halsbetændelse så var på Phenoxymethylpenicillinkalium 800mg

  1. Hej,

   Visse typer af ADHD medicin kan give udslag på amfetamin. Det gælder dog ikke for Ritalin og Concerta.

  2. Hej vil sige ritalin Uno, medikanet og lisdexamfethamin (elvanse) slår ud som amfethamin og endda efedrin level kan også i nogle tilfælde slå ud

 12. Jeg kan ikke forstå, at der ikke er noget som kan slå ud på kokain.Da jeg ved med 100 procent sikkerhed at jeg ikke har rørt kokain.Jeg får en masse medicin,bla.metadon,lexotan,sertalin,tegratol,ritalin,og smertestillende.Kan det være en blanding af alt min medicin,som slår ud.MVH.Dorte

  1. Hej Dorte,

   Der er så vidt vides ikke noget kendt lægemiddel/substans som krydsreagerer med en kokain narkotest. Enten har du uden at vide det, fået kokain i kroppen, eller er der tale om et falsk positivt resultat på den prøve der blev taget. Du kan eventuelt selv teste om noget af din medicin mod forventning skulle krydsreagere på en kokain test, dette kan du gøre med en sådan test

 13. Hej ASN Jeg har prøvet at teste for kokain ,testen hedder NanoStiaka-COC. den var negativ.Stregen c var meget tydelig og stregen t var mindre tydelig, man kunne sagtens se denne. Mener du så at det godt kan være min medicin. På forhånd tak. Mvh Dorte

  1. Hej Dorte,

   Hvis der er en streg synlig i testfeltet, så er resultatet negativt (testen har ikke reageret på noget). Dette gælder uanset stregens tydelighed eller mangel på samme.

 14. Hej igen ASN Jeg har prøvet at tage en test mod 6 stoffer,den slår ud på kokain,men hvis jeg tager testen kun mod kokain slår den ikke ud på kokain.Kan du fortælle mig hvordan det kan være. MVH.Dorte

  1. Hej igen,

   Hvis to test viser forskellige resultater på samme urinprøve, kan det være fordi grænseværdierne ikke er ens.

 15. Hej igen ANS Det var ikke af samme urinprøve, prøverne blev taget med 1 dags mellemrum.Så jeg forstår det simpelhen ikke. Håber du kan give mig svar på dette. På forhånd tak. Mvh. Dorte

  1. Hvis den positive prøve var først, så har du i løbet af efterfølgende døgn udsondret stoffet og derfor er test nummer 2 vel negativ? Sporingstiden på kokain er generelt kun få døgn.

 16. Hej igen ANC. Det var den negative prøve som var først,og som testede kun på kokain.Den anden test som var positiv testede på 6 forskellige stoffer,og slog ud på kokain.Jeg kan simpelhen ikke forstå dette, håber du kan give mig svar på hvad det kan være som gør at testen slår ud på kokain. På forhånd tak. Mvh Dorte

  1. Som jeg nævnte tidligere, er der ikke noget medicin eller andet som kan slå ud på en kokain test. Hvis du ikke har kokain i kroppen, vil testen være negativ. Så enten er den positive test fejlaflæst/fejlhåndteret, eller også har den været udsat for frost eller er udløbet.

 17. Nogle læger gør det har jeg hørt, men oftest via en almindelig hurtigtest urinprøve. Der kommer nok til at gå nogle måneder før THC’en er helt ude af din krop. Men du vil ikke blive testet positiv på politiets narkometer (spytprøve) nu, 25 dage efter du sidst har røget.

  1. Hej ASN
   Jeg vil gerne have at i sletter mit opslag fra d. 16. december 2016 (det må være muligt)
   Mvh. Sebastian

 18. Hejsa! Ved ikke om man kan skrive på denne side!!!
  Jeg står meget meget meget frustreret!
  HVIS nu at man er på et center for misbrug, og lad os sige søndag morgen kl 05-06 sidste gang, har indtaget kokain.
  Og ONSDAG kl 12, dvs 3,5 dag efter, og en almindelig urinprøve (tester for 10-14) forskellige stoffer, siger positiv på kokain dvs der er kun 1 streg på, men efter noget tid, måske 7-8 minutter kommer der to streger (dvs negativ)
  Centeret vælger sp derefter st tage en ny urin, og sende ind til laboratorium for at se om der er kokain i urinen..
  vil du mene der er kokain i eller ej? Jeg er MEGET forvirret og meget frustreret…

  1. Sporingstiden for kokain i urin, er ca 3 døgn. Så det er meget muligt at laboratoriets test (som ofte måler lavere grænseværdier), vil være positiv.

 19. Ikke sikker på hvilken test politiet bruger, men ifølge andre steder på nettet, kan en 50 nanogram/ml test godt registrere positiv – ditto en efterfølgende blodprøve – i 4-8 uger, hvis (mis)bruget har været dagligt i længere tid.

  Det aktive stof lagres i fedtvævet, og det tager derfor lang tid før du når under de mindste grænseværdier.

 20. Hej ASN. Kan du fortælle mig om Nitrazapam,Tradolan og Maldolgin kan slå ud på opiater.Jeg får denne medicin hver dag.

  1. Hej, Nitrazepam giver kun udslag på en benzo-test og tradolan og mandolgin, giver udslag på en tramadol test. Men ingen af dem på opiater.

 21. Hej ANS Kan du svare mig på om der er noget af det medicin som min søn får som kan give udslag på opiater.Lexotan,Ritalin uno, Tegretol Retard,Pamol,Cymbalta,Mandolgin,Tramadol,nitrazepam,Sequel. MVH.Dorte

  1. Hej,

   Ingen af disse præparater reagerer på en opiat test. En opiat test reagerer kun på præparater som indeholder morfin, heroin, kodein.

 22. Hej ANS Kan du førtælle mig hvordan det kan være at min søns test var ren på hash Fredag og Søndag var den posetiv. Så bliver der taget en ny Torsdag som også er negativ.Jeg troede at hash var i kroppen i ca. 8 uger.

  1. THC (hash) kan ganske rigtigt spores i kroppen i op til 8 uger, men det kræver et dagligt indtag over en længere periode. Ved sporadisk indtag, altså hvis der ryges en gang i mellem, er sporingstiden få døgn.

 23. Jeg har en kammerat som skal i retten mht sit kørekort, han får noget som hedder Elvanse for ADHD, men politiet siger at ifølge deres test indeholder prøven lefamfetamin, og kan derfor ikke være fra medicinen….
  Kan dette være korrekt?
  Jeg ved han lige er startet på Elvanse, før det fik han Ritalin og Motiron….
  Kan der være et af de 2 præparater som kan give udslag på lefamfetamin i en narkotest?

  1. Hej,
   Det eneste jeg kan svare er at Elvanse ofte reagerer positivt på en almindelig amfetamintest. Så det kommer an på hvad politiets blodprøve viser, og om de kan adskille de forskellige amfetamin “molekyler”. Hverken Ritalin eller Motiron giver udslag på en amfetamintest.

 24. hej jeg får rigtigt meget forskelligt medicin af psykiatrien, jeg får ca 15 piller om dagen og har fået det gemmen 8 år, velfaksin, lamital benzo motrion revotrivl , og andet jeg er blevet taget af politiet og er blevet testede posivtiv for mdma, og tænker det må være en blaning af alt det jeg får, da jeg ikke engang ved ved hvad mdma er, får også morfin, hvem kan jeg kontakte for at bekræfte om min medecin gør at det viser mdma..

 25. Hej. Ville høre om der er noget der kan slå ud som amfitamin. Der jeg blev testet positiv på dette ved en spytprøve. Blev så taget med til blodprøve på Hillerød men fik ingen kvittering på dette.. (rettigheder)? Og nu har jeg fået svar for blodprøve fra politiet at der åbenbart var 0,30mg/kg hvor meget er det eller hvad svare det til? Burde jeg ikke os få svar fra dem der tester blodprøven? Der jeg ikke er på amfitamin. Syns det fuckt at du må køre med 0,5 i blodet af alcohol og du mister faktisk først dit kørekort ved 1,2 man skal bare op til ny teori og køreprøve består man dem jamen så har du bare en løftet finger i tre år.. Syns det fuckt der ikke er måle stok for andet en alcohol. Alcohol sløver 1-6. Tjald 1-1 så vidt vides det samme med amf og Coke.. Men hvad kan jeg gøre har tænk mig at tage den i retten der jeg mener det er en fejlagtigt afgørelse.. Står på afgrunden nu hvis jeg mister mit kørekort ja så hej hej arbejde indtægt osv. Du må os meget gerne sende svar til min mail. Vh Jesper

  1. Visse ADHD mediciner, kan give udslag på en amfetamin test. Bl.a. ADHD medicin med indholdsstofferne dex- og lisdex-amfetamin.

 26. Hej,
  Jeg har lige fået taget en urin prøve på misbrugs center. Tissede i et glas og efterfølgende gav det til sygeplejersken, hun satte glasset på et bord uden låg og uden nogen mærkater også fulgte hun ellers mig ud. Glasset stod da uden opsyn og imens jeg blev fuldt ud, blev en anden stof misbruger fulgt ind forbi min prøve og ind på samme toilet hvor jeg lige var.

  Jeg skriver da jeg er meget utryk ved måden det er foregået på? Jeg føler absolut ikke at jeg kan føle mig sikker på denne prøve er foretaget korrekt og ikke ødelagt eller manipuleret på sin vej, grundet den ikke blev plomperet eller fik sat navn på med det samme. Den skulle sendes på laboratorie og den blev ikke testet på stedet.

  Kan det være rigtigt at det hele er juridisk gyldigt når det er foregået så uprofessionelt? Og skal man ikke skrive under eller se nogen papir på dette?

  Håber på svar 🙂

 27. I en blodprøve udtaget af svensk politi har rättmedicinalverket påvist levo-amfetamin, som hævdes at påvise indtagelse af ulovligt fabrikeret amfetamin

  Jeg er i behandling for ADHD med bl.a. Elvanse, som antageligt alene skulle betyde en forkomst af dextro-amfetamin i blodprøven, og altså ikke også levo-amfetamin, som i tilfældet med min blodprøve

  Levo-amfetamin indgår i ADHD medicin som Adderall og Amfetamin Recip, hvorfor tilstedeværelsen af Levo-amfetamin måske kan skyldes min ret til substitionsprodukter, og det forhold at jeg fik medicin under et ophold i Ungarn, hvor jeg ikke rigtigt fattede hvad lægen og apotektet ordinerede mig, hvorfor de måske har givet mig Adderall eller Amfetamin Recip, der er billigere alternativer.

  Min henvendelse her drejer sig om der måske kunne være andre forklaringer på testresultat i blodprøven

  Mit spørgsmål er i herefter om der findes andre ikke recept pligtige medikamenter, kosttilskud el.a. der kan forklare en forekomst af levo-amfetamin i en blodprøve, eller om andre alternative forklaringer på en forekomst af levo-amfetamin ?

  På forhånd tak

  Karsten

 28. hvis man får fast medicin første gangs udskrevet af en smerteklinik hospital. gennem flere år
  og jævnlig kontrol hos egen læge/sygeplejske hvordan vil man så stå i en sag med politiet hvis nu det skulle ske de ville ha en prøve jeg hverken drikker ryger eller tager noget andet
  alt er depot piller
  60mg contalgin/dolthard. (fordelt på 3 dosier)
  2400mg Gabatin. (fordelt på 3 dosier)
  20mg Backlofen fordelt på 0,5 +0,5 +10
  under opstart fik jeg af lægen kørsels forbud i 14 dag for hver optrapning og blev fortalt jeg godt måtte køre bil da det var depot piller

 29. hvis man får fast medicin første gangs udskrevet af en smerteklinik hospital. gennem flere år
  og jævnlig kontrol hos egen læge/sygeplejske hvordan vil man så stå i en sag med politiet hvis nu det skulle ske de ville ha en prøve jeg hverken drikker ryger eller tager noget andet
  alt er depot piller
  60mg contalgin/dolthard. (fordelt på 3 dosier)
  2400mg  Gabatin. (fordelt på 3 dosier)
  20mg Backlofen  fordelt på 0,5 +0,5 +10
  under opstart fik jeg af lægen kørsels forbud i 14 dag for hver optrapning og blev fortalt jeg godt måtte køre bil da det var depot piller

 30. Hej methylphenidate 18 mg slår det ud som amfetamin ved politiets narkotest? Håber på svar og tak på forhånd 🙏🏻

 31. Hej.

  Hvis man dagen inden har røget en enkelt pind(hash) og generelt tager smertestillende og man dagen efter bliver stoppet og får foretaget en blodprøve og promillen svare til at man mister sit kørekort i 3 år. Kan den smertestillende medicin man har indtaget så have en effekt på at hashpromillen og evt. fået den til at stige?
  Jeg ryger ikke som regel, men synes det er underligt at promillen kan være så høj?

 32. Hej
  Jeg har taget 1 g kodymagnyl 3 gange i løbet af 5 dage pga. hovedpine. Der blev ved min u – prøve konstateret opiater, som ved nærmere analyse viste sig at være kodein. Jeg anså dette som en harmløs krydsreaktion, men fik at vide at Ferle havde oplyst at der var et højt niveau af kodein. Kan ovenstående mængde, som jo kun er 1 g 3 dage ud af 5 dage, give et højt niveau af kodein ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *