Politiets narkometer er ikke ny teknologi

narkotest spytDer har været rigtig meget debat i medierne og på nettet, efter det kom frem at politiet har lanceret et narkometer til brug i trafikken. Hvad mange ikke ved, er at teknologien og reagenserne slet ikke er nye produkter. Faktisk har narkometeret fandtes siden slutningen af 90’erne, men er ikke blevet fast anvendt i trafikken pga. for dårlig kvalitet, især på THC (cannabis, hash). I dag er reagenserne for alle parametre blevet forbedret og derfor har politiet nu taget et narkometer i brug.

Narkometer uden aflæsningsinstrument til privat brug
Politiets narkometer er et dyrt system som man ikke lige kan anvende til privat brug. Men der findes alternativer i form at narkometer, narkotest på spyt uden det dyre aflæsningsinstrument. En narkotest på spyt med samme teknologi og reagenser som vi kender fra urin narkotests. Man indsamler spytprøven ved hjælp af en vatpind, ganske som politiets narkometer, som herefter bliver placeret i medfølgende testplade. Resultatet aflæses efter ca. 9 minutter (samme som politiets narkometer). Køb narkometer spyt narkotesten her

Narkometer spyt narkotest sporer stoffer i kortere tid
Det er almen viden at man kan spore de forskellige stoffer meget kortere tid i spyt i forhold til urin. Det er der selvfølgelig en fysiologisk grund til – da kroppen udsondrer narkotika i spyt hurtigere end i urin. Nedenstående detektionstider er gældende for narkometer narkotest på spyt. Detektionstiderne er vejledende og varierer fra person til person.

Kokain: ca. 24 timer
Metamfetamin: ca. 24 timer
Benzodiazepiner: ca. 24 timer
Cannabis: ca. 2-4 timer
Opiater: ca. 24 timer
Amfetamin: ca. 24 timer

Klare fordele ved spyt narkotests, men også “ulemper”
Den helt store fordel ved narkotest og narkometre på spyt, er at man undgår den noget besværlige urinprøve indsamling. Denne er både blufærdighedskrænkende og tidskrævende for alle parter. Med en narkometer spyt narkotest indsamles blot en spytprøve ved hjælp af en vatpind som sættes i munden i få minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *