Syntetisk hash (spice) kan tage livet af dig

spice - syntetisk thc

En ung mand fra Californien, er død efter ét enkelt hiv af en joint med syntetisk hash (Spice). Hvor stort et problem er Spice i Danmark?

Spice, som ofte også går under navnet K2, består af forskellige syntetiske substanser, som binder sig til de samme typer af receptorer i hjernen (CB1 og CB2) som THC (aktive substans i cannabis/hash). Spice giver derfor en cannabislignende rus som opleves som afslappende og euforiserende. De forskellige syntetiske cannabinoider har oftest navn efter deres kemiske strukturformel, som er en blanding af bogstaver og tal, f.eks. JWH-018.

De fleste Spice substanser er allerede narkotikaklassificeret i Sverige, men der kommer hele tiden nye til.

Det vurderes at Spice – syntetisk hash har været kendt siden 2008, men hvis man laver nogle forskellige søgninger på nettet, kan man finde produkter og information helt tilbage til 2004. Det vides ikke hvor udbredt syntetisk hash er i Danmark, men i Sverige er det et kæmpe problem. F.eks. rapporterer politiet i den svenske by Skellefteå, at over 90% af de sager de har omhandlende narkotika, er Spice relateret.

Spice kan være op til 1000 gange stærkere end almindelig hash og prisen på gaden er endda ofte lavere, hvilket i sig selv er en farlig kombination. Undersøgelser viser også at man efter meget få indtag af syntetisk hash, kan udvikle kraftige psykoser og andre voldsomme bivirkninger som hjerneskader, afhængighed, hallucinationer osv.

Spice er det mest udbredte internet stof, og bliver handlet på nettet i både nationale og internationale webshops med postlevering. Stoffet er således meget let tilgængeligt, hvorfor det også må formodes at det er udbredt i Danmark. I visse lande sælges Spice (syntetisk hash), som røgelse med label påtrykt “not for human consumption”.

Spice test salget er eksploderet

Siden 2011 er efterspørgslen på urintest for Spice (syntetisk hash) steget markant. Spice kan med en urintest spores i kroppen i ca. 1-2 døgn, altså væsentligt kortede tid end almindelig hash (THC) kan spores. Udfordringen for producenterne af disse spice tests, er at det er svært at følge med i forhold til de mange nye Spice substanser som hele tiden bliver udviklet og tilsat produkterne. Til at starte med var der meget få kendte Spice substanser, nu findes der over 30 forskellige formler og der kommer løbende nye til.

Har du prøvet Spice, eller kender du nogen som har?

Vi vil meget gerne høre fra dig hvis du har kendskab til, eller erfaringer med Spice – syntetisk hash. Du kan nederst på siden helt anonymt smide en kommentar hvis du har lyst.

6 meninger om “Syntetisk hash (spice) kan tage livet af dig”

 1. Go dav mand økseskaft!!! Således kunne ovenstående ,”rygte formidlings tekst ” lige så godt ha startet ,: citat: en ung mand er død efter blot et enkelt hiv på en spice joint: citat slut!
  Ved ikke hvem der står bag ,NARKOTESTER.DK, men at lægge ovenstående ud på nette oversat til dansk gør det ikke mere sandt,hvor er dine kilde referencer ?
  Der er aldrig nogen i verden der er døde af et hiv på hverken ,Spice eller natur hamp,pot,skunk ,sensemilla,ryst,nol,eller hash ,det kan ikke fysisk lade sige gøre af et hiv ikke engang bandet med ,heroin ville et hiv være dødeligt for nogen ,!
  Når du skriver indlæg og offentliggør dem skal de sgu holde vand og være tjekket plus ,krediteret så original skribenten får det han skal for han/ hun har rettighederne også selv om du oversætter den til Fks dansk!
  Jeg gider ikke spilde mere tid på røger historier ,DET ER IKKE SANDT FORDI DET STÅR I AVISEN ,DESVÆRRE TROR DISSE SELVBESTALTEDE 4-5 RANGS JOURNALISTER ,AT DET ALTID ER SANDT NÅR DET STÅR I BLADE SOM ,VOUGE ,EUROWOMAN,ELLE,VANITY FAIR ,TIMES MAG OG AVISER SOM POLITIKKEN ,INFORMATION, ELLER THE NEW YOURKER ,MIRROR, ECT ,DE ÆDER DETUKRITISK RÅT ,OG UDEN TID TIL AT FORDØJE OG FRA. SORTERER ,BLIR HELE TABLOID PRESSEN SAMLEDE DAGS HISTORIER BRÆKKET OP RUNDT OMKRING PÅ DE MANGE ,UNGPIGE,M, JOURNALISTBULIMI, BLOOG,S

 2. Du løber med rygter ,ingen vil bruge tid på noget så pisse useriøst og amatør agtigt som det der er gange her ,Spice kan være op til 1000 gange stærkerend cannabis ,ja ja ,og jeg ved hvor Jimmy Hoffa,s lig er ,i guder du har ikke selvprøvet Spice du har ikke engang mødt nogen der har, du ved ikke særligt meget om livet og om at begå sig ,osv!
  Os der bruger stoffer og får fantastiske oplevelser ,indsigter og egotab= forlader kroppen osv,også narkomaner faktisk alle typer stof brugere ,ved ikke noget mer patetisk og ynkeligt ,end personer uden stof erfaring som taler om stoffer,s virkning og skriver om doser styrke hvad der kan fore komme af halucinationer fra et stof de ikke selv tør prøve og i ved en skid om ,skriv ud fra hvad du ved og har prøvet ,alt andet vil ingen tage seriøst ,ingen gidder sådan en person !

 3. sikke da et vredet menesker du MADS FREDERIK H TANGE det kan da godt være i ikke er døde af det der Spice men at flippe sådanne ud hjælper jo ikke og bringer ikke noget nyt for dagen.
  hvis manden er konstateret død efter et enkelt hiv af en spice så er det da overhovdet ikke usansyligt folk dør af alt muligt nogen bliver skudt, fejl medicineret, dør af allergi. spist noget forkert.årsag og mulighederne er mange så selvfolglig kan der være en der er død af det… det er da bare dejligt for jer at jeres kroppe er mere tolerante over for de kemiske samsatte stoffer..

  men vil da ønske for jer i ville stoppe eller i det mindste blive økologiske 😉
  mvh. den bekymerede.

 4. Jeg prøvede at ryge Spice da jeg var i kibbutz i Israel. I Israel sælges det som røgelse. Jeg blev meget paranoid og følte bogstaveligtalt at min hjerne brændte indefra. Jeg blev bange for mine venner som i mine hallucinationer blev kæmpe store og skræmmende. Desuden så jeg forskellige farver og alting skete 10 gange og lyde hørte jeg i ekko.
  Jeg fortryder at jeg prøvede det og vil anbefale alle om at holde sig fra det.

 5. Mine venner og jeg har haft FRYGTELIGE erfaringer med syntetisk hash. Jeg havde før røget Marrokansk Galar som kun virker beroligende. Det syntetiske,(første gang for mig),endte med opkastninger,extrem høj feber,voldsomme psykoser, (og ingen af os har psykiske lidelser eller får nogen form for receptpligtig medicin),-men ALLE mine venner blev syge,i mere eller mindre grad. Personligt måtte jeg indlægges på sygehuset da jeg efter en time med voldsomme hallucinationer,og dødelig høj puls/blodtryk, faldt i “koma”,fik,ifølge lægen,over 40 i feber og der måtte sidde en nattevagt hos mig hele natten da jeg kastede op hver gang jeg vendte mig i sengen.. Først næste dag ved 16 tiden kom jeg til bevidsthed, men havde det skidt de næste to døgn.
  Lægen sagde, at jeg var heldig at jeg overlevede for jeg havde været tæt på at dø af et hjerteanfald..
  Jeg har også hørt om kriminelle der sælger dette til uanende unge mennesker i byen, og tilbyder dem en joint/eller et hiv..i visse tilfælde lader de som om de ryger med,men de inhalerer ikke. Så venter de til de/han/hun bliver syg og kan derefter så let som ingenting tage alt hvad de har af værdi. Tro mig,jeg kender mange der er blevet bestjålet på denne måde.
  Pas på fremmede der kommer i grupper og bare tilbyder gratis/billig “Hash”. Jeg har ikke selv turdet røre det siden den skrækkelige oplevelse. Men, vær i det mindste sikker på hvad du køber og sørg for altid at være blandt venner du stoler på. Jeg kan kun råde Jer til at passe godt på Jer selv for det -ER- virkelig farligt(!!!), og hvis du har en hjertefejl, (er der mange der har uden de ved det),så kan det ende nemt ende fatalt. (Og også hvis I drikker alkohol samtidig med). Uanset,-så er det ekstremt ubehageligt, jeg glemmer det ihvertfald ALDRIG..!! :/

 6. Jeg har Prøvet det her og tror jeg havde psykose fordi vedkommede sagde det var en god skunk det var mærkeligt og har aldrig prøvet noget så slemt i hele mit liv selve det at ikke vide det var spice i sig selv var det værste. Hjertebanken tanke mylder svært ved at tænke /Røgen i Boksen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *